En vanlig dag som Projektingenjör på VR Infrapro

Det är inte alltid helt lätt att veta vad olika titlar och roller innebär när man är nyutexaminerad...speciellt inte eftersom de kan innebära olika saker hos olika arbetsgivare. Projektingenjör är en en perfekt roll för dig som nyutexaminerad eller junior i din karriär. Eftersom rollen är oerhört viktig hos oss på VR Infrapro har jag bett Caroline som jobbar som Projektingenjör i Stockholm beskriva hur en vanlig dag för henne kan se ut. Läs hennes beskrivning nedan:

När du kommer in på morgonen är det full fart direkt. Du och den du jobbar allra mest med, Uppdragsledaren, tar en avstämning inför morgonens projekteringsmöte med Trafikverket. Eftersom du ansvarar för den systematiska krav- och riskhanteringen kikar ni igenom de sammanställningar du skapat över detta och säkerställer att det ser bra ut. På mötet är hela projektorganisationen samlad-både intern personal från Infrapro och från beställarsidan. Att du är med på denna typ av möten gör att du verkligen får förståelse för helheten av hur ett infrastrukturprojekt drivs och genomförs, de olika parterna som är involverade och hur de samarbetar. Dessutom får du möjlighet att utveckla din affärsmässighet och chans att bygga ett nätverk i branschen.

Eftersom du var med redan vid uppstartsfasen av detta uppdrag och deltog när ni tog fram en ekonomisk prognos över arbetet så är du väl insatt även i den ekonomiska biten kopplat till uppdraget.

När ni är klara med mötet tar du och kollegorna lunch, förhoppningsvis gick mötet bra och ni känner er stolta och glada. Förmodligen fick ni även med er ett par utvecklingsbara punkter då vi på Infrapro jobbar enligt LEAN och alltid avslutar våra möten med Plus/Delta. Det innebär att alla både lyfter något positivt med mötet och något som går att förbättra/utveckla till nästa möte.

Väl tillbaka vid din kontorsplats så ringer en kollega från vår finska moderorganisation. Hon har ett par frågor om tidplanen för uppdraget som du hjälper henne att reda ut.

Efter samtalet sätter du igång att granska och skriva rent en genomförandebeskrivning för ett nytt uppdrag som vi planerar att lämna anbud på. Det arbetet tar lite tid, och det krävs att du är duktig på att uttrycka dig och författa text på ett kvalitativt och professionellt sätt.

Att jobba fokuserat kräver sina pauser, du tar en kaffe och snackar om annat än jobb för ett tag. Kanske blåser ni lite såpbubblor också...

Dagen avslutas med ett internt möte för tekniksamordning. Ni går igenom hur långt de olika teknikområdena i uppdraget har kommit och stämmer av läget.

Som ofta när man har roligt och mycket att göra går tiden fort. Du går hem med känslan av att du verkligen kan påverka och bidra med innovativa idéer. Samtidigt som du lär dig otroligt mycket av dina seniora kollegor tack vare att du jobbar så pass nära själva uppdragsledningen.

Tycker du att Carolines beskrivning av en vanlig dag låter spännande? Vi söker just nu Projektingenjörer både till Stockholm och till Göteborg, sök gärna tjänsten här!


Jobbar du redan på Infrapro?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@vrinfrapro.se
  • Curt Johansson-Holmertz
  • Jonas Fransson
  • Linnea Magnell
  • Lotta Axelsson
  • Maria Mellberg
  • Vappu Bergius
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor