"Det här är ingen vanlig arbetsannons...

Det är nog knappt en arbetsannons alls. Du kan se det som en text om oss på VR Infrapro och förhoppningsvis även om dig. Texten kommer inte innehålla en arbetsbeskrivning och inte någon kravspecifikation eller meriterande egenskaper. Den saknar även startdatum och fastställd lönenivå.

Det texten däremot förhoppningsvis kommer förmedla är en känsla om varför du ska jobba hos oss.
Din roll, din lön och dina kvalifikationer kan vi prata om sen."

För en knapp vecka sedan publicerade vi en annons av lite annorlunda karaktär än en "vanlig" arbetsannons. Detta med syfte att förtydliga hur vi tänker nu när vi står inför att rekrytera mycket folk. Vi vill genom dialog tillsammans med riktigt duktiga personer komma fram till vad som skulle vara ett rätt nästa steg hos oss.

Texten löpte på enligt nedan:

Så här är läget hos oss just nu:
Vi är ett nystartat teknikkonsultbolag inom infrastruktur som ingår i den finska koncernen VR Group. I dagsläget är vi fem personer i bolaget som alla har höga ambitioner och mål med vart den här resan ska bära av. Förutom vår samlade kunskap har vi en koncern med lång erfarenhet, hög kompetens och god ekonomi i ryggen vilket gör att vi har alla förutsättningar att lyckas.

Vår affärsmodell baseras på en mer projektorienterad syn på affärer. Vi tror att effektiviteten, kundnöjdheten och lönsamheten kommer ur ett, hos alla våra medarbetare, gemensamt mål – projektet ska gå bra - vilket betyder att det ska levereras i tid, hålla hög kvalité och vara lönsamt.

Så här vill vi att det ska vara om några år:
År 2020 siktar vi på att vara en av de ledande leverantörerna i branschen. På vägen dit ska vi ha haft riktigt roligt tillsammans och ha utvecklats både som individer och som bolag. Högst troligen har vi även stött på en del hinder och utmaningar men ur dessa kommit ut visare och starkare än innan.

Ett utav våra viktigaste fokus och mål är att bli en riktigt attraktiv arbetsgivare. Inte med syftet att kunna skylta med det i diverse undersökningar, även om det rent logiskt blir en följd av att uppfylla det målet som vi inte tackar nej till. Men syftet med det är snarare att våra nuvarande och blivande medarbetare ska känna motivation och engagemang, inte för vårt namn, utan för vår verksamhet, vårt sätt att jobba och för människorna man gör det tillsammans med.

Så här ska vi lyckas:
Med en stark ägare, medarbetare med spetskompetens och en modern affärsmodell så bedömer vi våra chanser att lyckas som goda. Självklart behöver vi bygga på den basen med en hel del annat. Ett bra ledarskap är avgörande för att medarbetare ska utvecklas och göra ett bra jobb och på den parametern kan vi med stolthet säga att vi ligger bra till idag. Vidare tror vi att den stora påverkansgraden i ett nystartat företag ger utrymme att tänka annorlunda och lite bättre än i stora bolag. Vi har helt enkelt möjlighet att både prova nytt och göra rätt från början utan lik i garderoben.

Så här kan du vara med:
Känner du att ovan text har fångat ditt intresse på något sätt? Skulle du tycka att det vore spännande att inleda en dialog med oss? Då är du varmt välkommen att höra av dig, vi ser fram emot det!

/Lina Andersson, HR-Manager

Jobbar du redan på Infrapro?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@vrinfrapro.se
  • Curt Johansson-Holmertz
  • Jonas Fransson
  • Linnea Magnell
  • Lotta Axelsson
  • Maria Mellberg
  • Vappu Bergius
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor